Grup Nutrició en Malaltia Renal

Inici > Informació SCN > Grups de Treball > Grup Nutrició en Malaltia Renal
Grup Nutrició en Malaltia Renal

Objectius

Primari

  • Difondre la importància de la nutrició en el pacient amb malaltia renal i la introducció de la valoració de l'estat de nutrició dins de la cura integral del pacient amb malaltia renal, estigui o no en TRS o trasplantat.
  • Avançar en el coneixement de la nutrició en el pacient renal, establint programes de col·laboració amb altres societats científiques de nefrologia, nutrició, bioquímica, etc.

Secundaris

  • Establir uns criteris mínims d'actuació uniformes en la valoració nutricional del pacient amb ERC independentment de l'estadi o situació en què es trobi, assequible per a qualsevol unitat de nefrologia intra o extrahospitalària.
  • Programes de formació bàsica sobre nutrició en ERC que s'aniran complementant amb programes avançats posteriors.
  • Independentment de la llibertat d'actuació de cada centre, i de desenvolupar els seus treballs o recerca com crea convenient, possibilitat de desenvolupar estudis multicèntrics en conjunt tant clínics com de recerca per afavorir el desenvolupament de la nutrició en ERC.

Activitats

VII Jornada de Nutrició en el pacient renal

VII Jornada de Nutrició en el pacient renal

VI Jornada de Nutrició en el pacient renal

VI Jornada de Nutrició en el pacient renal

V Jornada de Nutrició en el pacient renal

V Jornada de Nutrició en el pacient renal

IV Jornada de Nutrició en el pacient renal

IV Jornada de Nutrició en el pacient renal

Inici projecte

  • NUTRENDIAL. Prevalència de malnutrició en pacients en diàlisis en Catalunya.

Activitats en cursos i congresos

  • “I Jornada Sobre Nutrición Para Familiares Y Pacientes En Programa De Diálisis”. Hospital de Mollet, Jueves 04/02/2016.
  • Beneficios de la intervención educativa nutricional en pacientes de hemodiálisis con síndrome de desgaste proteico energético. Martina Susenj, Jordi Carreras, Andreu Foraster, Gustavo Villalobos, Teresa Olaya, Sebastián Azorin. Diaverum Baix Llobregat, l'Hospitalet del Llobregat, Barcelona. Millor Pòster “ex-aequo” de la XXXII Reunió Anual de la Societat Catalana de Nefrologia. Oviedo 2016.
  • Comparación del estado nutricional entre pacientes con enfermedad renal crónica avanzada y pacientes en tratamiento renal sustitutivo. Fernández  M., Barbero E., Picart C., Bach A., Tejada E., Junyent E., Hospital del Mar. Parc Salut Mar. Barcelona.  Comunicació oral. 41 Congreso De La Seden. Oviedo 2016.
  • Dr. González Oliva. Ponent en el “Curso Nutrición TNT (Total Nutrition Therapy)”. XLVI Congreso Nacional de la Sociedad Española de Nefrología. Oviedo 8-11 Octubre 2016.

Memòries

Membres

Coordinador

Dr. Juan Carlos González

Vocals

Dr. Jordi Calabia
Dra. Silvia Collado
Dra. Marta Arias
Dr. Jordi Carreras
Dra Beth Coll
Dra Loreley Betancourt

Membres ordinaris

Dra. Verónica Duarte
Dr Laureano Pérez

CONSENTIMENT INFORMAT

Cerrar

Utilitzem cookies própies i de tercers per a millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra "política de Cookies".